| Autor |
Wiadomość |
Szymon Moderator
 |
# Wysłane: 23 Lut 2010 20:48 · Edytowany przez: Szymon
Tak z sentymentu do kredensa samochodu którym uczyłem sie jezdzieć i przez dziesiec lat jego bytnosci u nas w rodzinie podobne obertasy wyczyniałem
http://www.youtube.com/watch?v=4Da8TOyJ_YA
DR 800S BIG Powrót do przeszłości :)
BMW F650 GS DAKAR sprzedany :)
DR BIG 800S sprzedany ;(
WAWA
|
maniekott Użytkownik
|
# Wysłane: 23 Lut 2010 21:27
oj 125 p mi sie strasznie podoba szczegolnie w tej wersji wystajace klamki plaska deska i tylne swiatla prawie jak w mustangu ten jest u mnie w miescie do sprzedania kiedys go ogladalem na ulicy stan jego po prostu lepszy jak z fabryki
http://motoallegro.pl/item907399944_otomoto_fiat_125p_41tys_km_wersja_finska.html
było:
CZ cross 125ccm typ: 516
MZ ETZ 250 '89
GS 500e '93
DR 650 se '96
jest:
przerwa na rehabilitacje
|
jakubdr750 Użytkownik
|
# Wysłane: 23 Lut 2010 21:31
hehe ja tez malucham smigałem, moj białby bolid słuzył mi jako pojazd słuzbowy, miałem do niego oryginalna przyczepke.
Najzabawniej wspominam jak jechałem z dziewczyna wiosna przez łaki i patrzymy sie na siebei - mówiac - hmmm znów jakis dym, pewnie łaki wypalają po zimie, ale za chwile okazało sie ze to silnik sie gotował bo pekł pasek od napedu wentylatora
|
BLACK Moderator
 |
# Wysłane: 23 Lut 2010 21:59
Szymon też miałem 125p jako pierwszy samochód
najlepsze były szacowania na ile wachy starczy, po wnikliwych przeliczeniach mój palił 17l benzyny i 140 to był max
fajnie gwizdał
Jeżeli czegoś nie da się zrobić, potrzebny jest ktoś, kto o tym nie wie
przyjdzie i to zrobi.
DR 650 SE już jej nie ma
ale jeszcze tu wrócimy z endurakiem!
|
jasiu836 Użytkownik
|
# Wysłane: 23 Lut 2010 22:03
Cytat: BLACK fajnie gwizdał
to za małolata najbardziej mi sie podobało w w fiaciorach i poldkach

okolice słupska,
suzuki
|
michal_lc4 Użytkownik
 |
# Wysłane: 23 Lut 2010 22:24
"Borewicz" fajna sprawa,miałem dwa,jeden po drugim... Kiedyś w dobrym stanie wersja Pick-Up to marzenie
Cytat: BLACK fajnie gwizdał
Fajnie to w nich wyły mosty W moim pierwszym tak było,nie chciało mi sie z tym walczyc i kupiłem drugiego juz inna bajka,skrzynia piątka,wszystko cichutko chodziło,silnik "poldka",zegary okrągłe a nie "termometr"... pożeracz szos to był
PS. tam jest trafne i dobre spostrzeżenie na końcu opisu aukcj podanej przez maniekott "...nie interesuje nas zamiana na BM-ki z gazem..." 
Teraz: DR 800 / Łódź
MOTULolejca ;-)
|
MACIEK_dakar650 Użytkownik
 |
# Wysłane: 23 Lut 2010 22:33
w mojej ekipie moto maniakow sa 3 fiatony w tym jeden montecarlo ... no i mnie namawiaja zebym tez kupił 
motorynka,komar,ogar200,jawa mustang,wsk 125,wfm125,wfm175,jawa350ts,mz250,jawa350ts30hp,dt125,aprilia125,motorynka,kawasakiGPX600,DR650DJEBEL,DR650DAKAR
|
michur Użytkownik
|
# Wysłane: 23 Lut 2010 22:33
A propo Borewicza w wersji pick up...czyli truck.
Ja motocykle woze tak:

| SUPER DRZ S SUPER... jeszcze nigdy nie była tak SUPER jak teraz ! |
|
Szymon Moderator
 |
# Wysłane: 23 Lut 2010 22:37
To gwizdanie, to macie na mysli ten specyficzny rezonans układu wydechowego w pewnym zakresie obrotów? Tez to uwielbiałem
A z mostami nie było problemów zaczał wyć ale to było spowodowane tym ze mechanik który miał zmienić olej w moscie owszem zlał stary ale zapomniał nowego zalać tak jezdzilismy pare miesiecy az nastepny znalazł ta "usterke" Mimo to nigdy nie był zmieniany. Jak cos zaczynalo wyć i były luzy ka krzyzaku to wymiana drązków reakcyjnych załatwiała sprawe
DR 800S BIG Powrót do przeszłości :)
BMW F650 GS DAKAR sprzedany :)
DR BIG 800S sprzedany ;(
WAWA
|
Lukaszdun Użytkownik
 |
# Wysłane: 23 Lut 2010 22:45
Tez rodzice mieli bandyte w wersji polonez skrzynia piatka, i pare innych bajerow. Jednak do codzinnej jazdy zdecydowanie wole BMke z gazem
Cytat: Szymon http://www.youtube.com/watch?v=4Da8TOyJ_YA
Drift prawie jak szybcy i wsciekli 
--- Druk i reklama ---
Ulotki, wizytówki, teczki, nalepki, druk wielkoformatowy, bannery, plakaty, magnesy na auta, tablice i wiele innych
--- Wysyłka na całą Polskę ---
mail: info@graftondruk.pl
tel: 694 936 5o2
Zapraszam do współpracy
|
fantomas Użytkownik
|
# Wysłane: 24 Lut 2010 08:53
Tez zaczynałem od 125p był w rodzinie od dziesieciu lat kupiony za dolary wersja eksportowa włochy, 78 rok. produkcji, przewróciłem nim latarnie na wstecznym jak mi sie z nienacka fotel rozłozył i nie mogłem zachamować a potem odjechała przednia wzdłużnica gnił na potege jak go sprzedawałem starczyło ledwo na rower górski. A palił jak mały smoczek ale wszyscy go dobrze wspominamy targał przyczepe po 1,5tony na budowe.
|
Bo3000 Użytkownik
|
# Wysłane: 24 Lut 2010 08:55
Ja też mile wspominam poczciwego FIACIORA rocznik78.
Był biały ,a ile wesel woził.
U mnie na strychu jeszcze leżą „zapasy” do 125p, czyli szyba przednia i tylna, zbiornik paliwa i tylny pas, wszystko nówki.
Kiedyś kupowało się na zapas(lata80), jak się coś trafiło. No i tak leży niewykorzystane.
Rózne sieczkobrzęki, WFM Osa, Gazela, Iż Planeta,DR Big 750,Freewind
|
BLACK Moderator
 |
# Wysłane: 24 Lut 2010 09:13
Bo3000 możemy się zamienić, ja Ci dam resztę klamotów od królowej szos
przyjdzie i to zrobi.
DR 650 SE już jej nie ma
|
Bo3000 Użytkownik
|
# Wysłane: 24 Lut 2010 09:22
Cytat: BLACK Bo3000 możemy się zamienić, ja Ci dam resztę klamotów od królowej szos
Gdybyś miał do Warszawy to chętnie. Syrena też była super!!!
Ale będę pamiętał ,ze masz takowe cuda !!!
Rózne sieczkobrzęki, WFM Osa, Gazela, Iż Planeta,DR Big 750,Freewind
|
BLACK Moderator
 |
# Wysłane: 24 Lut 2010 09:59
zostały mi wirniki rozrusznika i prądnicy (dwa nowe, jeden używany), krzyżaki itp
przyjdzie i to zrobi.
DR 650 SE już jej nie ma
|
DRadek Użytkownik
|
# Wysłane: 24 Lut 2010 16:45
skoro to forum motocykli często latających po terenie,to ten fiacior może sie spodobać http://www.allegro.pl/item929425139_unikalny_fiat125p_off_road.html
|
krzaczekpl Użytkownik
 |
# Wysłane: 10 Mar 2010 19:57
Kurcze, szkoda że nie jestem bogaty, bo był by mój :
http://www.allegro.pl/item941787692_polonez_2000_obrso_rajdowy_zabytek.html
"Pozytywnie...? nie wyłączaj mi tego. W tym, że jest dobrze chyba nie ma nic złego"
DeRat 350
|