Forum Suzuki DR - suzukidr.plForum Suzuki DR - suzukidr.plForum Suzuki DR - suzukidr.pl

Forum · Odpowiedz · Statystyki · Rejestracja · Szukaj · Faq    |   Strona DR · Ludzie ·

Forum Suzuki DR: DR600, DR650, DR BIG, DR350, DRZ / Dupa Maryny / długie włosy
. 1 . 2 . >>
Autor Wiadomość
Rometer
Użytkownik
# Wysłane: 11 Mar 2010 18:15 · Edytowany przez: Rometer

Mam problem. Jest parcie ze strony pracodawcy żebym ściął moje piękne długie włosy. I tu pytanie do kolegów jak się zachować.? z góry piszę że zmiana pracy nie gra roli bo jest za dobra więc jak tu przekonać aby pozostawić je na głowie.? I dodatkowo moja kobita która cały czas była ZA długimi włosami teraz nagle jej sie odmieniło i chce abym ściął a ona sama ma do pasa. Zmiana kobity też nie wchodzi w grę. skupmy się przede wszystkim na pracodawcy

I zesłał nam Pan BIG-a na ziemie by siał zamęt i zniszczenie
DR 800 BIG S 1991' - sprzedany
Aktualnie Bandit 1200 S

MarianTofana
Użytkownik
# Wysłane: 11 Mar 2010 18:24

I niech cię rodzina z domu wygania
Niech cię fryzjer z nożycami gania
A ty noś, noś, noś długie włosy jak my

Enduro to nie klocki lego! Sie nie przewrócisz to się nie nauczysz!
KTM LC4 640 EGS 98' :D
Wcześniej były dwie Panny z Japonii;)
XR 600R 95'
DR 650R 92'

Jimi
Użytkownik
# Wysłane: 11 Mar 2010 18:27 · Edytowany przez: Jimi

Miałem ten sam problem. Niestety wygrały względy ekonomiczne.
Teoretycznie nikt nie może cię zmusić w pracy do scinania włsów ale trzeba sie zastanowić co lepsze dobra robota czy "lans".
Ja ścinałem i nie żałowałem, teraz też nie załuję.

DR BIG 750 Ruda Śląska

And
Użytkownik
# Wysłane: 11 Mar 2010 18:39 · Edytowany przez: And

Chlopie, jak Ci sie podoba to noś. Ja chyba miałbym w dupie jakies parcie, obracał bym to w zart A z drugiej strony idzie lato, jak zetniesz bedzie Ci duzo chłodniej. Albo powiedz ze jak zetniesz to mają Ci kupić nowy kask bo stary bedzie luzno latał i wymysl sobie jakis w kosmicznej cenie

DR 800s - Krakóff

milek
Użytkownik
# Wysłane: 11 Mar 2010 18:48

Ja proponuję Ci powiedzieć, że nikomu nie mówiłeś bo nie chciałeś zapeszać ale jesteś właśnie na etapie starania się o wizę np. do Australii, bo jakaś tam daleka rodzina tam mieszka i masz możliwość za darmo zwiedzić trochę Australii, a jedyna przeszkoda to wiza, byłeś na wstępnej rozmowie<poczytaj jak to funkcjonuje>, zlozyles papiery ze zdjęciami w dlugich wlosach i kazda wieksza ingerencja w wygląd automatycznie cię eliminuje, a naprawdę Ci na tym zalezy, i poswięciłeś temu już sporo czasu i pieniedzy...
Pozdrowienia!!!

Rometer
Użytkownik
# Wysłane: 11 Mar 2010 18:52

milek chyba nie da rady. tymbardziej że szefowa wporządku, tylko jedno mnie w nich denerwuje że ciągle muszę je czesać, iczęsto są zmoczone w jakimś oleju albo wszędzie ich pełno. ja je lubie i nie nosze dla lansu, po prostu jakoś tak wyszło że są ale niektóre sytuacje pchaja mnie w stronę ścięcia

Aktualnie Bandit 1200 S

igri72
Użytkownik
# Wysłane: 11 Mar 2010 19:03

A jaką masz prace? ja myśle że jeśli masz dobrą prace to warto zciąc te włosy , bo prace dobra nie jest łątwo znaleźć

Rometer
Użytkownik
# Wysłane: 11 Mar 2010 19:15

w biurze rachunkowym jako księgowy oczywiście

Aktualnie Bandit 1200 S

Trol
Użytkownik
# Wysłane: 11 Mar 2010 19:20

Idż do woja .

Były różne różniste teraz akurat Kawasaki KLR 250 -taki mały diabołek

cyprino
Użytkownik
# Wysłane: 11 Mar 2010 19:23

heee standard. Jako gość w długich dreadach też tak miewałem w pl. Na szczęście w UK jest dużo większa swoboda.

DR 650 RSE '95

fantomas
Użytkownik
# Wysłane: 11 Mar 2010 19:25

a tnij te kudły i po problemie chyba ze to burzy twoją ideologie i wolność osobistą

Rometer
Użytkownik
# Wysłane: 11 Mar 2010 19:30

ideologii raczej do włosów nie przypisuje, nie jestem dzięki nim "lepszym człowiekiem" ani nic z tych rzeczy. a propos fantomas będziesz na motobazarze w poznaniu za dwa tygodnie ??

Aktualnie Bandit 1200 S

scorpion2185
Użytkownik
# Wysłane: 11 Mar 2010 19:34

zetnij je dlugie wlosy sa do kobiet a nie prawdziwego faceta no chyba ze ciota jestes (bez obrazy)pracodawca bedzie zadowolony kobieta tez i twoj portfel zaoszczedzi na szamponie

moje galerie
http://www.bikepics.com/members/scorpion2185/

fantomas
Użytkownik
# Wysłane: 11 Mar 2010 19:37

Cytat: Rometer
fantomas będziesz na motobazarze w poznaniu za dwa tygodnie ??

będę chyba ze snieg i zawierucha

cihyy
Moderator
# Wysłane: 11 Mar 2010 19:39 · Edytowany przez: cihyy

Prawda jest taka ze ludzie oceniaja kogos po tym jak wyglada :/ chca nie chcac...

Mysle ze lubisz nielad na glowie ... nie musisz sie scinac od razu na krotko maszynka, mozesz miec cos ciekawszego. Np wlosy dlugosci 4cm takie na uszy wchodzace. Na czas pracy beda za uszami, a po pracy balagan na glowie Kup gume matujaca do wlosow i bedziesz zadowolony...

To tylko wlosy.. jak lubisz dugie to mozesz na glowie sciac a na klacie zapuscic heh

Wpadnij to Cie obetne - jestem frizyerem, cos ciekawego wymyslimy...

Oczywiste jest ze lepiej miec krutsze ( nie koniecznie krutkie) i miec dobra prace , niz ja stracic i piąć sie od poczatku ...

Jak sciolem dredy to zdziwilem sie ze ludzie zaczeli mnie inaczej traktowac ...
Dlugie wlosy to znak wolnosci, luzu i swobody. Jak nie chcesz sie czuc lyso to nie scinaj sie od razu maszynka..

http://www.intronizacja.popieram.net/index.php?lista=1901

maniekott
Użytkownik
# Wysłane: 11 Mar 2010 19:53

ja mialem dlugie wlosy kiedys przez jakies 10 lat i w koncu stwierdzilem ze dosc tego pojachalem do kraka obciolem na 0 a wlosy sprzedalem do perukarni dajac komus usmiech na twarzy i wlosy na glowie zetnij a zobaczysz jaka to wygoda

było:
CZ cross 125ccm typ: 516
MZ ETZ 250 '89
GS 500e '93
DR 650 se '96
jest:
przerwa na rehabilitacje

Garett
Użytkownik
# Wysłane: 11 Mar 2010 19:56

Cytat: fantomas
a tnij te kudły

-----------------------------------
DR 800 BIG '93

Kocham olewkę, sławię jej imię, topię w niej wrogów, jak w tanim winie

damiano_satano
Użytkownik
# Wysłane: 11 Mar 2010 20:02

zastanów sie 2 razy zanim zetniesz
pomyśl czy bez długich włosów bedziesz wyglądał jak człowiek
bo moze masz dziwny układ kostny czaszki albo odstające małżowny uszne i jak sie obetniesz okaże sie ze ludzie jeszcze tragiczniej bedą sie spostzregac niż obecnie

a kogo obchodza włosy ksiegowego??????????
jak dbasz myjesz i nie masz wesz to powinno być ok
przeciez nie masz pracy niebezpiecznej i nie grozi Ci np podpalenie albo wciągniecie włosów w tokarke czy frezarke
21wiek - europa - szczyt cywilicacji - a tu czepiają sie za wygląd jak w szkole

włosy nie urosły bez powodu
gdyby nie to coś to pewnie nigdy nie miałbyś długoch włosów
grunt to bunt
Twoja kobita zapewne poleciała na Ciebie bo nieziemsko moszowałeś na koncertach
pomyśl ze nie każdy moze miec długie włosy a każdy moze mieć krótkie

jakubdr750
Użytkownik
# Wysłane: 11 Mar 2010 20:15

Z KRUTKIMI KUDŁAMI CHYBA WYGODNIEJ CO? tnij kudły ja próbowałem zapuszczac kilka razy ale od okolo 10lat tne sie na krótko i sobie chwale, szczególnie w sezonie jak sie codzien kask na głowe zakłada

honor88
Użytkownik
# Wysłane: 11 Mar 2010 20:20

OOOO to przeciwieństwo mnie ja tam zawsze na 0;] I źle się czuję jak są troszeczkę dłuższe co tydzień maszynka i się obcinam;]

Szczesciarz
Użytkownik
# Wysłane: 11 Mar 2010 20:29 · Edytowany przez: Szczesciarz

powiedz że to ograniczenie swobód obywatelskich i że ich puścisz z torbami, albo że zaczniesz malwerować a tak na serio to nie wiem, trudny problem, już lot na księżyc byłby prostszy...

Z motocyklowym pozdrowieniem

blacha
Użytkownik
# Wysłane: 11 Mar 2010 20:29

Cytat: Rometer
w biurze rachunkowym jako księgowy oczywiście

Oj to pewnie wpadają ci do kałamarza

taki żarcik

DR 800 Big

joint
Użytkownik
# Wysłane: 11 Mar 2010 22:17

hahaha ja właśnie jestem w trakcie zapuszczania i ten etap przejściowy jest najgorszy, żona mnie namówiła, a zawsze na łyso siegoliłem.... proponuję Ci może kok lub warkocz, warkocz najlepszy powiedz że masz korzenie indiańskie.

Suzuki DR 750 Big '89
Suzuki GN 250 '97
Yamaha SR 250 '01
Pronar 125/4 '06
Olsztyn, Nauka Jazdy "OGRYZEK", A, B, C - tel. 728 385 594
Dla Was i Waszych ziomków promocje na kursy.

bc30se
Użytkownik
# Wysłane: 11 Mar 2010 22:40

tnij włosy, jesteś młody.. i tak będą ci wypadać za góra kilka lat będziesz miał mniejszy zgryz się pozbyć... mi już wypadają

patras
Użytkownik
# Wysłane: 11 Mar 2010 23:01

kolego ja tez mam dlugie wlosy

nie ścinaj
w każdym bądz razie nie pod naciskiem jakiegos pracowdawcy
jak dla mnie to jest dyskryminacja i w demokratycznym i cywilizowanym panstwie masz prawo do tego by miec dlugie wlosy i jak sie komus to nie podoba to jego sprawa

Zuberek
Użytkownik
# Wysłane: 11 Mar 2010 23:15

Rometer tnij... sprzedasz to jeszcze na tym zarobisz

1. Jawa 50 Mustang
2. Suzuki DR500S - stara ale jara
Miesiąc miną może dwa Suzuki śmigam jak burzaaa ;pp

Yanosik
Użytkownik
# Wysłane: 12 Mar 2010 00:00

Cytat: bc30se
mi już wypadają

mi już wypadły yanosik to teraz puste słowo

Nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu i pobije doswiadczeniem.
Niedzielny kierowca enduro.

Kalim
Użytkownik
# Wysłane: 12 Mar 2010 10:16

Mi tez juz wypadly mam 23 lata i wlosow mniej na glowie niz na klacie same wypadly w przeciagu 2 lat zrobilem sie lysy i wygladam jak swiezo opierzony golab jak sie nie ostrzyge co 2 tygodnie na 0 x) a kiedys chcialem miec dredy

DR 650 RSE 93`Opole

Mazi
Użytkownik
# Wysłane: 12 Mar 2010 10:30

taki problem to nie problem

Pozdrawiam
mazi
http://www.yamahaxt.pl

kleofas
Użytkownik
# Wysłane: 12 Mar 2010 12:33

Chciałbym mieć Twój dylemat

Jak mówi stare przysłowie : nic mi tak dobrze w życiu nie wyszło jak włosy.

kleofas
DR 650 R '93
Gdańsk

. 1 . 2 . >>
Twoja wypowiedź

Pogrubienie tekstu  Pochylenie tekstu  Podkreslenie tekstu  Wstaw obrazek  Wstaw miniaturke obrazka  Wstaw adres internetowy (URL)  Kolorowanie tekstu  Wstaw film z YouTube  Wyłącz BB code *Co to takiego?
Emotikony:

» Login  » Hasło 

Aktualnie na forum jest online: Zalogowanych - 4
Gości - 8
Najwięcej online było: 22 [7 Wrz 2010 21:12]
Gości - 15 / Zalogowanych - 7

UWAGA! W razie bledow, trudnosci w uzytkowaniu forum prosze przeczytac FAQ, a nastepnie po jego przeczytaniu (w razie dalszych niejasnosci/problemow) zglaszac/pytac administratora forum: Lukasz_DR - dr650rs@wp.pl
Czas ładowania strony (sek.): 0.020  |   Powered by miniBB 2.0 RC5 © 2001-2010