Forum Suzuki DR - suzukidr.plForum Suzuki DR - suzukidr.plForum Suzuki DR - suzukidr.pl

Forum · Odpowiedz · Statystyki · Rejestracja · Szukaj · Faq    |   Strona DR · Ludzie ·

Forum Suzuki DR: DR600, DR650, DR BIG, DR350, DRZ / Zloty, imprezy, wydarzenia / Czerwiec 2010 - Enduro po Rumunii - szukam chętnych
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 12 . 13 . >>
Autor Wiadomość
HDK
Użytkownik
# Wysłane: 23 Sty 2010 00:28

z poprzedniego

na południowy zachód od Sibiu kwadrat 100km x 100km
SW
http://www.youtube.com/user/EnduroRanaSquad#p/u/25/GEzYH9FwqMA

http://www.youtube.com/user/EnduroRanaSquad#p/u/26/FKiCvkqldt0

SE
http://www.youtube.com/user/EnduroRanaSquad#p/u/23/b9xuiuUFROc
PARADISE

JayJay
Użytkownik
# Wysłane: 1 Lut 2010 10:07 · Edytowany przez: JayJay

a moze zrobic tak jak bylo pisane wczesniej z obozem w jednym miejscu gdzie by sie zostawilo bagaze i wtedy by mozna bylo robic wypady w teren dzielac sie na 2 ekipy bardzo off road a druga mniej off road, wieczorem spotykalibysmy sie na obozowisku i sie integrowali ustalali trasy na nastepne dni, wymieniali doswiadczenia. Pewnie sie znajdzie tylu chetnych zeby 2 grupy zrobic przynajmniej po 3 motocykle? Co mowicie o na taki pomysl?

bartlomiej a dojazdowke na miejsce jaka planujesz tez off road-owa czy taka bardziej spokojna? Jesli byla by spokojna ze wszyscy dadza rade to mozemy spotkac sie gdzies na poludniu polski i do rumunii dojechac razem?

bartlomiej
Użytkownik
# Wysłane: 1 Lut 2010 12:03

JayJay
żeby nie wydłużać czasu dojazdu proponowałbym asfalt albo jakieś lekkie szuterki - czyli mogą jechać wszyscy razem.
Jak wyklaruje się lista chętnych to opracujemy wstępnie trase i "punkty" które będziemy chcieli zaliczyć.

DR 800 S '96

bc30se
Użytkownik
# Wysłane: 12 Lut 2010 02:10

dostałem dzisiaj oponki na wyjazd...

Dima
Użytkownik
# Wysłane: 12 Lut 2010 09:58

Cytat: bc30se
dostałem dzisiaj oponki na wyjazd...

na jakich jedziesz?

BIG

macki
Użytkownik
# Wysłane: 12 Lut 2010 15:01

Podejrzewam, że większość z nas (wyłączając ciało pedagogiczne) musi sobie niedługo zaklepać urlop, czy jest szansa na decyzję w najbliższym czasie ?

DR 800S Kraków

bc30se
Użytkownik
# Wysłane: 12 Lut 2010 16:33

Cytat: Dima
na jakich jedziesz?

zakupił T63..

bartlomiej
Użytkownik
# Wysłane: 13 Lut 2010 02:11 · Edytowany przez: bartlomiej

wrzucam mapkę punktów które chciałbym zobaczyć - traktowac to należy jako propozycję

http://maps.google.pl/maps/ms?ie=UTF8&hl=pl&msa=0&msid=117802053356731883120.000475865f56198aaa05d&t=h&z=5

termin wyjazdu jak na razie to koniec czerwca

DR 800 S '96

BoRooWa
Użytkownik
# Wysłane: 14 Lut 2010 23:11

siemanko, być może dołącze z kumplem na bigach (przynajmniej ja) do was na 7 dni, ponieważ planujemy z kumplem rumunie na ten rok, było by miło pojechać w wiekszej ekipie. puki co bede śledził wątek

BoRooWa, Suzuki DR 800S "Big"

JayJay
Użytkownik
# Wysłane: 16 Lut 2010 01:33

dostałem dzisiaj oponki na wyjazd

jednak kupiles t63... komplet?? tez sie chyba na nie skusze. Ile dales jesli mozna wiedziec i w jakich rozmiarach?

bc30se
Użytkownik
# Wysłane: 16 Lut 2010 09:10 · Edytowany przez: bc30se

w rozmiarach bigowych, 550 zł.

Jednak mnie niepokoi fakt, iż np MITAS E09 jest uznawany za bdb opone jak za cene, jedynie dyskwalifikuje go mokre.

To jest kopia T63 właśnie, może mieszanke ma lepszą ale suma sumarun to jest ta sama guma. Wiele ludzi jednak zgłasza że E09 przód w terenie się nie prowadzi. To ja nie wiem co będzie z tą T63 bo to jest z przodu taka sama opona - ze zdjęć bynajmniej. Jeśli nawet jest lepsza od E09 to nie za wiele bo filozofia opony jest w 99% taka sama.

Obowiam się, że z przodem będa kłopoty...

bartlomiej
Użytkownik
# Wysłane: 16 Lut 2010 11:02 · Edytowany przez: bartlomiej

ciekawą propozycją na przód wydaje mi się mitas e05

ale nie mam pojęcia jak ta opona zachowuje się w praktyce i czy nie sciera się za szybko bo to raczej opona do trialu

DR 800 S '96

bartlomiej
Użytkownik
# Wysłane: 16 Lut 2010 11:45

BoRooWa
na kiedy planujecie wyjazd - skąd startujecie ?

DR 800 S '96

Zaba
Użytkownik
# Wysłane: 16 Lut 2010 12:18

Problemem w e 09 jest odjezdzanie przodu ze wzgledu na rozlozenie kostek (warstwa za warstwa)jak masz umiejetnosci to sobie poradzisz,pomaga spuszczenie powietrza ale niewieleMasz powod zeby zrezygnowac

bartlomiej
Użytkownik
# Wysłane: 16 Lut 2010 13:04

http://www.youtube.com/watch?v=Q_4G7jpXfgU

DR 800 S '96

packman
Użytkownik
# Wysłane: 16 Lut 2010 14:18 · Edytowany przez: packman

Cytat: bartlomiej
http://www.youtube.com/watch?v=Q_4G7jpXfgU
połowa osób zrezygnuje

Cytat: bartlomiej
ciekawą propozycją na przód wydaje mi się mitas e05

trafisz na pierwszą lepszą kałuże i troche błota a ta opona zalepi się i masz po jeździe. to bieżnik trialowy raczej typowy do jazdy na niskim ciśnieniu po ostrych kamieniach. nie założyłbym do siebie takiej gumy na podobny wyjazd. ja tam mam sprawdzony układ na przód Karoo MCE na tył E09 i leci kabarecik

Części do motocykli i ATV

BoRooWa
Użytkownik
# Wysłane: 16 Lut 2010 17:27

konkretnej daty jeszcze nie mamy bo kumpel moto musi kupić, a ja ze ślubem sie uporać ale koniec czerwca jest puki co chyba ok,jeśli nic sie nie zdarzy, a bedziemy startować chyba raczej ode mnie z Wrocławia.

Tezla
Użytkownik
# Wysłane: 17 Lut 2010 23:22

Jednak mnie niepokoi fakt, iż np MITAS E09 jest uznawany za bdb opone jak za cene, jedynie dyskwalifikuje go mokre.

To jest kopia T63 właśnie, może mieszanke ma lepszą ale suma sumarun to jest ta sama guma.
Wg testu Continentala to michelin ma najlepszą przyczepność na mokrym spośród opon terenowych. Jest to inna guma ale ma to też swoje wady w michelinach z czasem odpadają kostki a w mitasie nie.

bartlomiej
Użytkownik
# Wysłane: 18 Lut 2010 21:19 · Edytowany przez: bartlomiej

mam jeden punkt programu który chciałbym zrealizować:
w rejonie Urdeli jest mnóstwo świetnych terenów do jazdy. Można by się tam zatrzymać na kilka dni. Marzy mi się nocowanie gdzieś wzsoko na połoninie. Same bambetle później można zostawić w miejscowości Ranca - jest tam sporo hoteli - ceny są do zniesienia. Na samej przełęczy jest sporo dróg i scieżek - myśle że bigiem bez bagażu da się przejechać.

Ranca:

Połoninki:

DR 800 S '96

BoRooWa
Użytkownik
# Wysłane: 21 Lut 2010 10:27

no plan jest extra choć osobiście myślałem o objazdówce ale zawsze można sie jakoś dogadać, ustalić jakiś wspólny kompromis. byle tylko fundusze mi pozwoliły a reszta bedzie wtedy ok.

packman
Użytkownik
# Wysłane: 21 Lut 2010 13:16

Cytat: BoRooWa
byle tylko fundusze mi pozwoliły

co ciekawe najwięcej kasy pochłania przygotowanie sprzętów i ekwipunku niż sam pobyt. tak mi sie zdaje no chyba ze ktos w hotelach na miejscu bytuje

Części do motocykli i ATV

BoRooWa
Użytkownik
# Wysłane: 21 Lut 2010 20:30

no masz racje tyle, że ja mam praktycznie cały ekwipunek bo zbieram go od lat poza tym używam go w góry, a co do tych funduszy to nie wiem ile zostanie mi po ślubie, powinno być ok, ale wiesz różne rzeczy sie zdarzają...

JayJay
Użytkownik
# Wysłane: 22 Lut 2010 11:28

BoRooWa
To masz jeszcze taka opcje ze w zaproszeniach poprosisz gosci o kase bo Ci na wyjazd brakuje a po co prezety???

BoRooWa
Użytkownik
# Wysłane: 22 Lut 2010 17:10

a jak myślisz, pewnie że tak zrobiłem ale mam jeszcze sporo innych wydatków, bo jak wiadomo życie to studnia bez dna....

nie ma to tamto, nie ma co myśleć o kasie tylko o wyjeździe i tylko to sie liczy

marzka
Użytkownik
# Wysłane: 22 Lut 2010 20:23

BoRooWa a może sprezentujesz żonie podróż poślubną do Rumunii? 7 lat temu dzień po ślubie ruszyliśmy Bigiem 800 z moim świeżutkim małżonkiem do Rumunii, wbrew wszystkim pukającym się w czoło ludziskom 12 dni nam zajęła ta lajtowa podróż, a celem była najbardziej na południe wysunięta miejscowość nad Morzem Czarnym-Vama Veche. Ktoś pytał czy warto jechać nad Morze Czarne...Moim zdaniem szkoda wachy i czasu. Plaże są krótkie, kamieniste i zatłoczone. Przynajmniej tam, gdzie my osiedliśmy na trochę-w Mangalii. Vama Veche przypominało Mielno-wszędzie pełno zatłoczonych knajp i turystów Generalnie spotykaliśmy życzliwych, otwartych ludzi na swej drodze i tak pamiętamy Rumunię. Drogi kiepskiej jakości, ale to drobiazg dla enduro
Najbardziej zachwyciły mnie Karpaty i właśnie te rejony najbardziej polecam.

12 dni to bardzo mało, ja przynajmniej czułam niedosyt. Zamierzamy powtórzyć ten wyjazd, ale teraz już każde na swoim moto.

Ktoś pisał o zakupie 125ccm dla żony. To nie jest trafiony pomysł-to bedzie męczarnia, i nie tylko dla niej, ale dla całej grupy. Jeśli mogę ze swojego doświadczenia coś podpowiedzieć-fajnie umawiać się większą grupą, fajnie o tym pisać-co innego jeździć.

chuda hunda

BoRooWa
Użytkownik
# Wysłane: 23 Lut 2010 21:10

no powiem Ci, że też o tym myślałem, ale nie ma co już gdybać i należy wrócić do sedna sprawy - czyli do dogadywania wyjazdu. Ale dziekuje za pomysł.

ps. a co do 125ccm to zgadzam sie z Tobą w kwestii dalszych wyjazdów, jednak co do samego przemieszczania sie po mieście jest w moim zdaniem idealny nie wspominając o bzykach...

fiacik69
Użytkownik
# Wysłane: 24 Lut 2010 13:05

ja z kumplem na afri objechalismy ladny kawalek rumini, polecam!
ale tylko po czarnym
koniecznie odwiedzcie trase transfargarska czyli 7C
moze i ja sie z wami zabiore, zobaczymy

Mazi
Użytkownik
# Wysłane: 25 Lut 2010 10:17

Czy macie już jakieś konkretne ustalenia?
Termin wyjazdu, na ile dzionów, czy całkowicie offem czy czarnym, dojazd na kołach czy może dowóz tłuków na przyczepce?

Pozdrawiam
mazi
http://www.yamahaxt.pl

bartlomiej
Użytkownik
# Wysłane: 10 Mar 2010 08:48

czas na małe resume
na tą chwilę jadą na pewno 2 osoby czyli ja i bc30se (2 x DR800). Zdeklarował sie tez Jayjay (650RS) ale musi dograć kwestie urlopu. Termin wyjazdu to ok 28 czerwca (+/- 1 dzień). Czas ok. 14 dni. Spotykamy sie gdzieś na południu w rejonie Bieszczad i stamtąd przez Słowacje i Węgry do Rumunii. W planie lekki off, głównie szuterki, dużo czasu na foty czyli raczej lajt. Obowiązkowo Urdele i Transfogarska reszta do dogadania. Później skok do północnej Albanii.

DR 800 S '96

bartlomiej
Użytkownik
# Wysłane: 22 Kwi 2010 18:14 · Edytowany przez: bartlomiej

Wrzucam wstępny plan trasy. Mniej więcej taką drogą będziemy się poruszać:

Czyli zbiórka na południu. Przez Słowację i Węgry do północnej Rumunii. Na miejscu pewnie będziemy się starać poruszać szuterkami w kierunku Karpat. Jeśli nadal będzie nam mało to przez Bułgarskie Urdele w okolicach miejscowości Berkovica ciągniemy do Albanii. Powrót przez Czarnogóre, Chorwacje i Bośnie.

Wyjazd 29 czerwiec. Jadą 2 BIGi (bc30se i mój)

DR 800 S '96

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 12 . 13 . >>
Twoja wypowiedź

Pogrubienie tekstu  Pochylenie tekstu  Podkreslenie tekstu  Wstaw obrazek  Wstaw miniaturke obrazka  Wstaw adres internetowy (URL)  Kolorowanie tekstu  Wstaw film z YouTube  Wyłącz BB code *Co to takiego?
Emotikony:

» Login  » Hasło 

Aktualnie na forum jest online: Zalogowanych - 2
Gości - 6
Najwięcej online było: 23 [7 Wrz 2010 21:28]
Gości - 18 / Zalogowanych - 5

UWAGA! W razie bledow, trudnosci w uzytkowaniu forum prosze przeczytac FAQ, a nastepnie po jego przeczytaniu (w razie dalszych niejasnosci/problemow) zglaszac/pytac administratora forum: Lukasz_DR - dr650rs@wp.pl
Czas ładowania strony (sek.): 0.023  |   Powered by miniBB 2.0 RC5 © 2001-2010