Forum Suzuki DR - suzukidr.plForum Suzuki DR - suzukidr.plForum Suzuki DR - suzukidr.pl

Forum · Odpowiedz · Statystyki · Rejestracja · Szukaj · Faq    |   Strona DR · Ludzie ·

Forum Suzuki DR: DR600, DR650, DR BIG, DR350, DRZ / Ogólne sprawy techniczne / Średnica wewnętrzna goleni w dr 650 se
Autor Wiadomość
Rafal
Użytkownik
# Wysłane: 8 Mar 2010 16:01

Witam wszystkich.Chciałbym dotoczyć sobie tuleje dystansowe do dr 650 se.Plan jest taki dł.60-70 mm,grubość ścianki ok.10mm tylko nie wiem jaką średnice czy będzie dobrze jak dotoczę rozmiar zewnętrzny lag.chodzi o podniesienie zawieszenia.Proszę o odpowiedż.

DR650rse 96`- sprzedana
Dr 650 se 00`- obecna

BLACK
Moderator
# Wysłane: 8 Mar 2010 16:45

zrób ciuta luźniejsze, żeby lekko wchodziło

Jeżeli czegoś nie da się zrobić, potrzebny jest ktoś, kto o tym nie wie
przyjdzie i to zrobi.
DR 650 SE już jej nie ma
ale jeszcze tu wrócimy z endurakiem!

zaba84200
Użytkownik
# Wysłane: 8 Mar 2010 16:49

Jak skonczysz prosze o fotke jestem ciekawy jak bedzie

Dr 650 RS 93r
http://www.myspace.com/froggdnb

Rafal
Użytkownik
# Wysłane: 8 Mar 2010 16:55

Spoko bez problemu tylko trochę to potrwa bo robię przeszczep kółek z enduro na supermoto, maluje maszyne i pare innych gadżetów ale jak sie uporam ze wszystkim to na pewno się pochwalę a tak na marginesie to jaka jest średnica lag w se 44mm? czy 48mm

DR650rse 96`- sprzedana
Dr 650 se 00`- obecna

zaba84200
Użytkownik
# Wysłane: 8 Mar 2010 16:56

ja niestety nie powiem bo nie wiem : (

Dr 650 RS 93r
http://www.myspace.com/froggdnb

lukasz809b
Użytkownik
# Wysłane: 8 Mar 2010 17:03

Witam,

Utwardzanie zawieszenia przez dokładanie tulejek, na pewno tańsze niż progresy. Wkładając tulejkę o długości 60-70 mm, tyle też tracisz na skoku zawieszenia, o czym warto pamiętać (nominalnie skok z przodu 260 (lub 220 przy obniżonym zaiweszeniu)).
Osobiście uważam, że te 60-70 mm to trochę dużo. Jestem zdania, że zastosowanie tulei, które zniwelują uginanie po tym jak siadasz na moto (około 30 mm) wydaje się jeszcze ok. To oczywiście moje zdanie, jak zrobisz daj znać, też to oczywiście rozważam, stąd przemyślenia Może ktoś coś takiego już robił i wie lepiej....
Pozdrawiam

packman
Użytkownik
# Wysłane: 8 Mar 2010 18:10 · Edytowany przez: packman

Cytat: lukasz809b
Utwardzanie zawieszenia przez dokładanie tulejek, na pewno tańsze niż progresy. Wkładając tulejkę o długości 60-70 mm, tyle też tracisz na skoku zawieszenia, o czym warto pamiętać (nominalnie skok z przodu 260 (lub 220 przy obniżonym zaiweszeniu)).
Osobiście uważam, że te 60-70 mm to trochę dużo. Jestem zdania, że zastosowanie tulei, które zniwelują uginanie po tym jak siadasz na moto (około 30 mm) wydaje się jeszcze ok. To oczywiście moje zdanie, jak zrobisz daj znać, też to oczywiście rozważam, stąd przemyślenia

zgodze sie. zakładanie tulei więcej jak 30mm mija sie z celem. sprężamy wstępnie sprężyne do tego stopnia że będzie jej brakowało miejsca przy mocnym dobiciu. nawet kilkanaście milimetrów tulei może już dać dobry efekt. najlepiej zrobić taką tuleję z materiału podobnego do teflonu,ertalonu itp.
srednica rury teleskopu w SE to 46mm a we wcześniejszych 43.

Części do motocykli i ATV

madafakinges
Użytkownik
# Wysłane: 8 Mar 2010 18:30

wydaje mi się że lepiej od tulei sprawdziły by się dodatkowe krótkie sprężynki, nie stracisz tyle na skoku a efekt jak nie będzie lepszy to na pewno taki sam...

TDM 850 4tx
fałka w rzędzie

Rafal
Użytkownik
# Wysłane: 8 Mar 2010 18:41

w takim razie powiem tak - przypuszczalnie założę na przód koło 17" do tego dam sprężyny progres Wilbers , założę niższą kierownicę jaki będzie efekt? Czy dobrze utwardzę przód (bardzo mi zależy na mocnym utwardzeniu bo jeżdżę po czarnym) i czy dostatecznie wysoko będzie stał?

DR650rse 96`- sprzedana
Dr 650 se 00`- obecna

Rafal
Użytkownik
# Wysłane: 10 Mar 2010 19:20

Ok zmierzyłem i moja z 2000 r ma średnice rury teleskopu 43 mm

DR650rse 96`- sprzedana
Dr 650 se 00`- obecna

Twoja wypowiedź

Pogrubienie tekstu  Pochylenie tekstu  Podkreslenie tekstu  Wstaw obrazek  Wstaw miniaturke obrazka  Wstaw adres internetowy (URL)  Kolorowanie tekstu  Wstaw film z YouTube  Wyłącz BB code *Co to takiego?
Emotikony:

» Login  » Hasło 

Aktualnie na forum jest online: Zalogowanych - 7
Gości - 3
Najwięcej online było: 21 [7 Wrz 2010 20:21]
Gości - 14 / Zalogowanych - 7

UWAGA! W razie bledow, trudnosci w uzytkowaniu forum prosze przeczytac FAQ, a nastepnie po jego przeczytaniu (w razie dalszych niejasnosci/problemow) zglaszac/pytac administratora forum: Lukasz_DR - dr650rs@wp.pl
Czas ładowania strony (sek.): 0.014  |   Powered by miniBB 2.0 RC5 © 2001-2010