| Autor |
Wiadomość |
kfas Użytkownik
|
# Wysłane: 12 Cze 2005 22:36
Je?li chodzi o sprz?ty w tym roku to: Yamaha 750 Super Tenere(ci??ki klocek do terenu si? nie nadaje do turystuki zajebisty pi?knie ci?gnie,Yamaha 600TT zajebisty motocykl,lekki,zwinny, 100% zabawy w terenie ma to czego brak DR-LEKKO??, ale brak?o mi na niego kasy)Honda Domimator(odczucia mieszane ani to nie ci?gne?o ani to lekkie) Yamaha XT600(leciwy dziadek z klekoc?cym t?okiem pi?knie ci?gnie od samego do?u ale wiekowa i cie?ka konstrukcja) No i moje DR650RS które uje?drzam bardzo ostro i czekam tylko na nast?pne usterki
-- www.kfassystem.go.pl warsztat samochodowy i nie tylko,instalacje gazowe monta? serwis
www.kfassystem.go.pl warsztat samochodowy i nie tylko,instalacje gazowe monta? serwis
|
korob1 Użytkownik
 |
# Wysłane: 12 Sty 2006 19:54
fotka jest totalny odjazd!
DR 800 s BIG'90
|
motormaniak Użytkownik
 |
# Wysłane: 13 Sty 2006 14:34
Opródz Biga i Dakara z enduro mia?em Xl 600lm- oceniam j? wy?ej od dakara-ze wzgl?du na b. trwa?y silnik, rozrusznik elektryczny i w terenie bardziej zwrotne podwozie. Obecnie mam Afryke 650 - b. przypomina mi Biga w prowadzeniu i osi?gach, na szose 2 gary mniej m?cz? ,niestety w terenie big ze wzgl?du na jeden gar by? ?atwiejszy do opanowania i skuteczniejszy. Duzo je?dzi?em na KLE 500 kolegi - super enduro dla ni?szych osób - waga ciut wi?ksza od Dakara, ale ma niski ?rodek ci??ko??, silnik ci?gnie jak turbina- na gume nie postawi (dakar jest ostrzejszy) ale po trasie trzyma nawet 160 non stop. Gdyby nie mój stercz?cy brzuch i fakt ?e je?dze sporo z pasa?erk? kupi? bym KLE zamiast Afryki. Z tych motorków Bigiem je?dzi?o mi sie najlepiej po serpentynach, ale ju? w terenie mimo lepszych zawiesz?? nigdy nie uda?o mi sie pokona? kumpla na KLE. (zamieniali?my si? wi?c by?o to obiektywne).
gpz@poczta.fm ***
Honda XRV 750 rd07A & SUZUKI DRZ 400 & XC125
***www.mojemotocykle.prv.pl***
|
DR_Lucky Użytkownik
|
# Wysłane: 20 Sty 2006 05:45
witam,
ja najwi?cej wyje?dzi?em si? WSK 125 i MZ 250 troszk? przekombinowan? na górki(g?ównie prze?o?enia, jeszcze na czwórce podrywa?a ko?o) co? powa?nego to w zesz?ym roku na Kawasaki KLE 500 '05r naprawd? dobry sprz?t, co prawda nie mog? go porówna? do swojej DR 650 RSE poniewa? jeszcze ni? nie je?dzi?em 
|
agrupa Użytkownik
 |
# Wysłane: 20 Sty 2006 15:13
witek.
Ja to przez wiele lat je?dzi?em na motorynce (zacny sprz?t)
Potem mia?em d?ug? przerw?. Kupi?em Mz 251e i mnie trafi?o.
Tak mi sie spodoba?o je?d?enie ?e kupi?em potem kawasaki gpz500s
Zamieni?em j? w zesz?ym roku na suzuki Sv650s (Va?ka to jest to)
W tym roku dokupi?em do kolekcji Wsk rok. 1967 (która restauruj? obecnie) i DR600 o której niedawno si? chwali?em.
obecnie posiadane kozy stoj? tu:
http://bikepics.com/members/marcinkasprzyk/
|
Seba350 Użytkownik
 |
# Wysłane: 20 Sty 2006 15:23
Motorynek i simsonkow wymieniac nie bede
-Aprilia Tuareg Rally '91 - silnik po tuningu Polini,wiekszy gaznik itd - skrzynia zaslaba do mocy i siadala
-Honda CR 125 '97- pierwsze kroki w motocrossie
-Suzuki RM 125 '95- lepiej sie jezdzilo jak honda,pierwsze starty w zawodach ogolnopolskich - niestety kosztowny sport wiec rezygnacja - niestety
-Suzuki GS 500 '93 - moto po rocznej przerwie,ale ,ze nie mialem jeszcze prawka to pojedzilem ciut i sprzedalem(miesiac po sprzedazy odebralem prawko krotko przed 18-stka )
-Honda CB 500 '99 - moto znowu po przerwie teraz 2 letniej,miedzy czasie 2 auta
-Suzuki dr 350 - po przerwie tym razem 3 letniej ,ale w koncu jest 
Mitsubishi Galant 2,5 V6 SE
Suzuki Samurai 1,8
|
hikor Użytkownik
 |
# Wysłane: 20 Sty 2006 21:23
Motorynka, 2xCZ350, Jawa TS350, 2xJunak w tym jeden przerabiany na 500 cm3, Honda CB900 F Bold'or 
DR 800 BIG '93 - na sprzeda?
Szczecin
|
danek Użytkownik
|
# Wysłane: 26 Sty 2006 21:02
chcia?bym naby? dr. które roczniki z lat 90-tych proponujecie?:
dan
XR650R
|
agrupa Użytkownik
 |
# Wysłane: 26 Sty 2006 21:09
NIe wa?ny jest rocznik. Wa?ny jest stan motocykla.
Ja bym szuka? najm?odszego na jaki ci? sta?.
Pozdr.
|
danek Użytkownik
|
# Wysłane: 26 Sty 2006 21:24
to podstawa. od czasów CZ to b?dzie mój pierwszy sprz?t. Czy nie jest tak ?e pewne roczniki s? bardziej udane?
dan
XR650R
|
agrupa Użytkownik
 |
# Wysłane: 26 Sty 2006 22:28
Raczej nie, ale to ju? raczej podpowiedz? ci bardziej do?wiadczeni u?ytkownicy.
|
motormaniak Użytkownik
 |
# Wysłane: 27 Sty 2006 08:44
proponuje Dr 650 Se- 1996 rok w zwy?. Wg. mnie najbardziej udany z 600
gpz@poczta.fm ***
Honda XRV 750 rd07A & SUZUKI DRZ 400 & XC125
***www.mojemotocykle.prv.pl***
|
Rumpel Użytkownik
 |
# Wysłane: 27 Sty 2006 09:12
dok?adnie SE
690R
|
danek Użytkownik
|
# Wysłane: 27 Sty 2006 15:52
dzi?kówa. Musze wystartowa? w tym roku w plener na dwóch kó?kach bo mnie nosi...
dan
XR650R
|
Anonim
|
# Wysłane: 4 Lut 2006 10:38
ja jezdzilem na KLR 600 ale malo troszke na DR 600 zdeka rozklekotanej na LC4 600 i na obencym KLR 650 najprzyjemniej sie latya mi na mojej kawie DR-ka troszke za krotka siedzialem prawie na kierownicy a Kawa dluga i szeroka ale zato odczuwalnie lepiej szla ta Dr-ka od moje Kawy ze wzgledy na mniejsza o ok 20 - 30 kilo wage a podobna moc a LC4 to juz wypasik stary rumpel ale zawiecha WP 50 konny silniczek waga cos jak DR zade hopy nie straszne ale ponoc te sprzynty sa dosc kaprysne o czy mi ja sie przekonalem odpalanie gorsze niz w DR tam juz trzeba skakac na kopce kiedys jeszcze przejechalem sie na CB 650 NightHowk fajny naked i w lato rundke na KTM SX 125 fajne ale jak pisal Seba350 drogie w utrzymaniu
|
krokodyl66 Użytkownik
|
# Wysłane: 4 Mar 2006 22:04
generalnie nie ma sprzetu do wszystkiego!!! w ci?gu ostatnich 3 lat mia?em vx800-super oszczedny !! komfortowy virago 535 ma?y ?adny bezawaryjny paliwo?erny cbr 600 super sprzet ma?o pali super parametry..--gs 500e tani przyjemny oszczedny!!! jezdzilem na kilkunastu innych zostalem przy bigu KTM lc4 i w ciezki teren mam KTM sx 250 potwona moc!!! ---wszystkie kupione w Niemczech tak ze strat nie by?o! wnioski: kupic kilka sprzetów !!!! to troche tak jak bysmy chodzili w 1 butach ci?gle ---a z ciekawych jezdzi?em KTM lc8 bajera!!! wsciekly moment i waga super jak na to zawieszenie!!!! tyle ze cena za wysoka!!!!
enduro !!!!! DR BIG -KTM lc4-KTM SX 250

|
rych
|
# Wysłane: 5 Mar 2006 08:52
heh wniosek uniwerslane enduro to LC8 Superenduro ciekawe jak to lata w terenie mimo wagi jak kawa 180 kilo ma 100 kuca pewnie kazdy bieg i kolo wyyyyysoko 
|
klaudiusz Użytkownik
 |
# Wysłane: 5 Mar 2006 09:47
Bede niedlugo wiedzial, kolega kupuje 990 Adventure S
|
Tool Użytkownik
 |
# Wysłane: 5 Mar 2006 10:13
990 adventure s rozni sie od tego modelu superenduro - to takie drugie hp2 
Tool - KTM 530 EXC-R 2008
www.motoracer.pl - Sklep Serwis Motocyklowy Wrocław. Zapraszamy..
www.sklep.motoracer.pl - stały rabat 5% dla Forumowiczów DR650.prv.pl
|
klaudiusz Użytkownik
 |
# Wysłane: 5 Mar 2006 11:48
A to nie jest to samo tylko inny silnik?
|
krokodyl66 Użytkownik
|
# Wysłane: 5 Mar 2006 22:39
lc8 nie tyle moc co moment obrotowy robi wrazenie!! a przeszkoda nie do przeskoczenia to opony!!! co z tego ze 200 na autostradzie skoro w teren nie wjedziesz a jak na kostce to po wyzej 140 plywa .....porównywanie go do nowej aprilli czy starego elefanta jest co najmniej nie na miejscu trudny do sklasyfikowania za ciezki w teren mysle ze jest to model przejsciowy przed wlasciwym atakiem KTM jesli zejda po nizej 140 kg to bedzie to!! ale to za kilka lat narazie puki nie ma konkurenta to tego nie zrobi? licze na to,ze Japonia ich pogoni

|
Tool Użytkownik
 |
# Wysłane: 5 Mar 2006 23:21
nie pogoni jeszcze dlugo krokodyl66 
Tool - KTM 530 EXC-R 2008
www.motoracer.pl - Sklep Serwis Motocyklowy Wrocław. Zapraszamy..
www.sklep.motoracer.pl - stały rabat 5% dla Forumowiczów DR650.prv.pl
|
krokodyl66 Użytkownik
|
# Wysłane: 5 Mar 2006 23:45
postep technologiczny wymusza tylko konkurencja i jesli wyniki sprzdazy lc8 zacheca konkurencje to KTM zmusi do wysilku---kto mial auto japonskie wie o czym mowa niestety przegralismy wyscig technologiczny z Japonia kwestia tylko czy oplaci im sie inwestowac w motocykle tego typu mozna tylko obserwowac jak topnieje KTM w 98 zastapili elektryke SEM szwedzk? kokusanem japonskim felgi(do poczatku lat 90 byly jeszcze norweskie) DID japonski to samo lancuchy .....naprawde przy tym potencjale KTM to zabawka i nie pisze tego z entuzjazmem

|
Anonim
|
# Wysłane: 20 Cze 2006 21:13
krokodyl66
czy wie kto? gdzie mo?na dosta? niedrogo motoplat SEM do KTM LC4 z 96r. - marfi.ragiel@interia.pl
|
maryn
|
# Wysłane: 21 Cze 2006 08:07
Ja te? "na temat", czyli o rdzy - w mojej RS z 90' nie by?o ?adnych kwiatów poza ma?ymi kropkami od kamieni. Wahacz by? jak nówka. Je?eli kilku-kilkunastoletnia bryka ma rdz?, to znaczy, ?e by?a "przechowywana" na dworzu, równie? zim?.
|
motobonk1 Użytkownik
|
# Wysłane: 28 Wrz 2006 19:49
Ja je?dzi?em wieloma sprz?tami, bo ca?kiem spora grupa motocyklistów si? u nas stworzy?a: najwi?kszy szok w swoim ?yciu prze?y?em na Kawasaki ZXR 1200 (180 KM); w r?kach mia?em kisiel, gdy z niego zsiad?em, a i tak odkr?ca?em go tylko troche ponad po?owe; Z plastyków je?dzi?em jeszcze CBR600 i FZR 1000, ale w porównaniu do ZXR blado wypada?y; Je?eli chodzi o enduro, to sam mia?em KLR 600 (zu?ycie oleju mniej wi?cej tyle samo co benzyny) i dwie DR 650 R. Ponadto je?dzi?em husk? 610 (moc pot??na, ale korbowód chcia? bokiem wylecie?), DRZ i Dominatorem. Najmniejsze wra?enie z enduro zrobi?a na mnie XT; Ostatnio uda?o mi si? po?miga? crossówkami: YZ 125 i WR 360-prze?ycia niesamowite, tylko to zu?ycie paliwa... Ale najwi?ksze wra?enie je?eli chodzi o singiel zrobi? na mnie motor ?u?lowy (mia?em star? siódemke)> sprz?t zasilany metanolem-na szosie odej?cie niemal bolida (dwa razy po szosie si? przejecha?em), brak hamulców i skrzyni biegów-przeniesienie nap?du bezpo?rednio z wa?u;Pomimo, ?e moja ?u?lówka mia?a silnik na wyko?czeniu, to moc naprawde by?a pot??na!!! Ciekawe jak wygl?da?oby zu?ycie paliwa, bo na zbiorniku troche ponad dwa litry mo?na by?o troche ponad 5 minut si? nacieszy?... Chcia?bym poje?dzi? KTM 380 bo s?ysza?em, ?e to nieziemski potwór; Je?eli chodzi o choppery, to najwi?kszym sprz?tem jakim je?dzi?em by? Harley 1200.
|
azzis Użytkownik
|
# Wysłane: 16 Maj 2008 11:32
a ja zdałem na prawko w styczniu, moj jedyny kontakt z motocyklami to to że mialem okazje posmigac ktm 125 po lesie i robilem kurs na prawko na yamaha ws 125 czy jakis taki. Teraz chciałbym kupić coś do jazdy w terenie i czasami po miescie. Czy DR 650 bedzie za duży? Moze jakieś dobre rady ze strony bardziej doswiadczonych użytkowników? Jeszcze mam pytanie co do opon. Jak sa terenowe to nie zabrdzo smigać nimi po asfalcie, prawda ? Chdzi oto ze motor chciałbym wykorzytywać na trasie z miejsca zamieszkania do wrocławia ok 120km ( zawsze mozną też po bezdrożach jechać )
|
Raven_Freewind Użytkownik
 |
# Wysłane: 16 Maj 2008 12:54
Ja póki co Fryśkiem, DRZ i F800GS, wszystkie fajne, różne, do różnego relaksu, ale fun bike to zdecydowanie DR-Z400E
"Co to jest nic? Nie jest to co, cóż więc?"
|
Raven_Freewind Użytkownik
 |
# Wysłane: 16 Maj 2008 12:54
A propos komara, chcę kupić i mam już upatrzonego, tylko muszę go przywiźć z okolic Kielc, bo na nim raczej nie przylecę
"Co to jest nic? Nie jest to co, cóż więc?"
|
Endurofan Użytkownik
|
# Wysłane: 16 Maj 2008 13:22
moje machiny
jawa 50 typ 23 Mustang
wsk 125 ("trójka")
suzuki dr 650r (91)
husaberg fe501 (2001)
ktm 950 adventure
ktm lc4 620 supercompedition