| Autor |
Wiadomość |
makaryr1 Użytkownik
 |
# Wysłane: 10 Mar 2010 21:46
Cytat: qaw w tamtym tygodniu niedaleko mnie własnie taka frajda z jazdy e36 skończyła się na prostej drodze czołówką z tirem, 5 dresów do piachu poszło...
sugerujesz ze jak ktos jezdzi bmw to jest dresem nie wiem co Ty rozumiesz pod pojeciem frajdy z jazdy ale dla mnie to polaczenie komfortu i mocy i wcale nie gnam na zlamanie karku poprostu nie musze nikomu nic udowadniac nie jestem jakims malolatem w dresach
Dr 800 s 94'
|
JoNeSS Użytkownik
 |
# Wysłane: 10 Mar 2010 21:50 · Edytowany przez: JoNeSS
Cytat: Mazi czy jeździłeś czymś takim
uwierz mi jeździłem i jakoś trzaskanie kolanami o kierownicę i przysłowowa "wieczność do setki" nie rzucaja mnie na kolana a na dodatek jakoś komfort jazdy w tej sypiącej vectrze zdaje się być nieporównywalnie lepszy, mam to do siebie że zawsze wolałem stare auta niż miejskie wózki na zakaupy z kierownicą w środku bez obrazy dla użytkowników ale to po prostu nie dla mnie . Nie było i nie będzie
Jakoś wolał bym tego starego nudnego golfa II czy też inne dobre auto z początku lat 90 grunt to po prostu wiedzieć gdzie szukać, a jak trafisz na coś dobrego to pojeździ sporo a niektóre ze starszysch niemieckich sprzętów to bardzo wdzięczne sprzęty z komfortem przewyższającym o stokroć jakieś daweoo czy też fiaty
"Nie myśl o tym co wydarzy się za parę lat
Tu i teraz to jest twój świat
Nie myśl o tym co wydarzy się za parę dni
Chwila jest piękna nie marnuj tych chwil"

|
baginka Użytkownik
 |
# Wysłane: 10 Mar 2010 21:52
w124 albo 190e .jak niema gwiazdy do niema jazdy. bardzo polecam.
BMW R 850 GS
http://1-szy.net/bodziodr
|
JoNeSS Użytkownik
 |
# Wysłane: 10 Mar 2010 21:57
Cytat: qaw dresów do piachu poszło...
siejesz jakieś dziwne maniakalne stereotypy więc , albo za duzo polegasz na tym co ludzie gadają albo po prostu nie odpowiada ci marka bo dla mnie BMW to coś więcej niż tylko samochody, prześledz historię firmy, a skoro działają juz na rynku tyle lat to świadczy to chyba o czymś, to że z tych samochodów korzyta mafia czy inne typki spod ciemnej gwiazdy mnie nie dziwi bo oni chyba potrzebują mocnego auta. Ja jakoś poruszam się autem tej marki a z dresami pod blokiem mam niewiele wspólnego więc jest coś chyba nie halo
"Nie myśl o tym co wydarzy się za parę lat
Tu i teraz to jest twój świat
Nie myśl o tym co wydarzy się za parę dni
Chwila jest piękna nie marnuj tych chwil"

|
qaw Użytkownik
 |
# Wysłane: 10 Mar 2010 21:59
Cytat: makaryr1 sugerujesz ze jak ktos jezdzi bmw to jest dresem
Ty to powiedziałeś,
Cytat: makaryr1 nie wiem co Ty rozumiesz pod pojeciem frajdy z jazdy ale dla mnie to polaczenie komfortu i mocy
jak najbardziej ale nie w 15 letniej E36 
|
makaryr1 Użytkownik
 |
# Wysłane: 10 Mar 2010 22:09
Cytat: qaw jak najbardziej ale nie w 15 letniej E36
co za roznica czy 8 10 czy 15 lat stan techniczny sie liczy i jesli ten jest tip top to zareczam Ci że odnajdziesz frajde nawet w starszej bemce natomiast zgadzam sie ze znalezienie takiej e36 jest bardzo trudne niestety nie dla tego ze to zle auta tylko ze poprostu ulubione przez mlodych gniewnych ktorzy w wiekszosci maja w dupie stan techniczny wazne zeby jezdzilo i gralo glosno i koniecznie mialo ciemne szyby i tacy wlasnie delikwenci kreuja pozniej taki a nie inny wizerunek wlasciciela bmw.Ja sie od nich odcinam jestem poprostu milosnikiem motoryzacji ktory wybral bmw.
Dr 800 s 94'
|
Mazi Użytkownik
|
# Wysłane: 10 Mar 2010 22:11
Cytat: makaryr1 .Ja sie od nich odcinam jestem poprostu milosnikiem motoryzacji ktory wybral bmw.

Pozdrawiam
mazi
http://www.yamahaxt.pl
|
MotoDR650 Użytkownik
 |
# Wysłane: 10 Mar 2010 22:29
Cytat: makaryr1 Ja sie od nich odcinam jestem poprostu milosnikiem motoryzacji ktory wybral bmw.
ja też, mimo to że mam e36 przyciemnione szyby sportowy wydech spojler i alusy. Co wy od tego chcecie (taki mi się podoba i taki mam, wygląda ładnie i ładnie brzmi) chyba nie popełniam zbrodni? Po drodze staram sie jeździć normalnie ale jak wpadnę na plac albo jakiś tor, a najlepiej lotnisko stare (z tym jest trudno) to wtedy można bokiem polatać
Wracając do tematu to każdy ma inny gust Więc dla kolegi lepiej polecić coś co mu się podoba, samochód to samochód, bierze się to co się trafia zadbane w dobrej cenie, chyba ze ktoś ma swoją ulubioną markę (tak jak ja ) wtedy się mu nie przetłumaczy żeby kupił inny. Gorzej jest wybrać motocykl, tu sprawa się komplikuje
Motor nie umiera nigdy... Motor jest wieczny!!!
|
makaryr1 Użytkownik
 |
# Wysłane: 10 Mar 2010 22:32
Cytat: MotoDR650 Po drodze staram sie jeździć normalnie ale jak wpadnę na plac albo jakiś tor, a najlepiej lotnisko stare (z tym jest trudno) to wtedy można bokiem polatać
I oto chodzi na wszystko jest miejsce i czas
Dr 800 s 94'
|
rych Użytkownik
 |
# Wysłane: 10 Mar 2010 22:48 · Edytowany przez: rych
mialem pezocika 309 , ostatnie pol roku robil mi za terenowke , pare dni temu utopilem go w kaluzy po kolana ( benzyniak na wytrysku) , sprzedalem bo mam innego zabojada cytryne na hydraulice , a ten mi zalegal pod domem i oplaty szly... , ale ogolnie polecam francuzy bardzo dobre auta ( ocynkowane )
http://picasaweb.google.pl/DMonikaG/SiecinoAndrzejki#5410521045763676098
http://picasaweb.google.pl/DMonikaG/SiecinoAndrzejki#5410521499954638738
KomaRR--> Simson S51--> 2x ETZ 251--> KLekoteR 650 - 88--> XR 600R - 94 --> VFR 800 fi -98 i ETZ 250 - 83
http://zaplon.pl.tl
|
sOfx Użytkownik
|
# Wysłane: 10 Mar 2010 23:02
mam golfika II z silnikiem od III 1.8 w Gazie za 2500 do oddania jak co to gadu gadu : 11967494
|
Szczesciarz Użytkownik
 |
# Wysłane: 10 Mar 2010 23:08
i pomyśleć, że autor zapytał o samochód dla kolegi... panowie, to nie onet tylko forum dr!
ja też miałem bmw, ale nie wdaję się w dyskusje o stereotypach i tym podobnych. szkoda czasu na prezentację poglądów o odcinaniu się od negatywnych osobników - lepiej cieszyć się tym, co się lubi, a nie prostować ludziom poglądy. dla mnie bmw to e24, e28, e21 i e30 do 1987, i to nie są samochody tanie do jazdy na co dzień, przynajmniej nie w yountimerowym stanie. jestem ich pasjonatem. i tak mógłbym ja i wy także przecież pisać w nieskończoność, czym dobrym lub złym i dla kogo jest bmw. ale przecież nie o to chodzi w tym wątku. a ten zajebisty komfort, dziurawy wydech i znikome koszta, które rzekomo ma e36, przebija z palcem w nosie sierra i scorpio za połowę tych 3800, i przy tym wcale nie gorzej chodzi po winklach, także rwd. temat jest przeze mnie przerobiony.
a jak ma być fajne autko to ja proponuję dozbierać z 1,5 tyś i rozglądać się za scorpio mk 3, tylko że z czterocylindrowym silnikiem. to naprawdę niepozorny samochód.
ps: Krzaczek, mam wrażenie że nie przeglądasz tematu... co sądzisz o (co kolega sądzi) opcji ekonomicznej czyli uno/polo/fiesta za 1500 i zbieranie na lepszy ekhm, pojazd??
Z motocyklowym pozdrowieniem
|
michur Użytkownik
|
# Wysłane: 11 Mar 2010 00:46
W calym tym motoryzacyjnym belkocie...na samym poczatku tej arcy ciekawej dyskusji. wyłowilem pytanie:
A moze poldek?
I odpowiedz:
Jest nic nie warty...
Szczerze to dotknela mnie ta wypowiedz.
Pisz chlopaku! Opowiem Tobie o cudzie polskiej motoryzacji.
To moja ruina:
Poprosze o trzy racjonalne powody ,dlaczego fso jest skreslone na starcie?
| SUPER DRZ S SUPER... jeszcze nigdy nie była tak SUPER jak teraz ! |
|
Szczesciarz Użytkownik
 |
# Wysłane: 11 Mar 2010 01:06
1) nie ma czarnych szyb
2) za tanie
3) za mało szpachli ma
to oczywiście ironia. ostatnie poldki, a nawet zadbane przez właściciela caro czy borewicze są wdzięcznymi samochodami. są po prostu niedoceniane. model Plus ze wspomaganiem i 1.4 mpi to już naprawdę przyzwoity samochód, nawet oceniając go obiektywnie. no i RWD. zostaje jeszcze problem korozji i jakości powłoki lakierniczej, ale należy do odnieść do ceny zakupu i zrewidować swoje zdanie. po prostu nie wszystkich do niego przekonasz, u nas jest kult tego co zachodnie.
Z motocyklowym pozdrowieniem
|
Yanosik Użytkownik
|
# Wysłane: 11 Mar 2010 01:21
Ja tam polecałbym dewoo lanosa. Tylko te 5 tysi troche mało (można kupic, ale ruine), ale koło 7 można kupić naprawde zadbany podziadkowy egzemplarz, często z lpg. Nie rdzewieją, nie psuja się a jak coś sie zużyje to części śmiesznie tanie. No i jedna zaleta, nie kupujesz samochodu kilka lat starszego od siebie a jak dobrze pójdzie to znajdziesz coś nawet z naszego wieku
W dobrej cenie można też kupić coś z gamy peugeota lub fiata.
Jedna ważna uwaga. Gdy masz ograniczony budżet, szukasz okazji (aut poniżej ceny tzw rynkowej) a niestety 95% z nich to dojechane trupy, więc trzeba się naszukać. Odradzam dalekie wyjazdy po auto 
Nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu i pobije doswiadczeniem.
Niedzielny kierowca enduro.
|
igri72 Użytkownik
|
# Wysłane: 11 Mar 2010 08:06
Jeśli tani samochód to Poldas. Toć idzie teraz wyrwać za neicałęgo 1000 z rocznika 2000 poldasa na przetargach policyjnych , instalujesz w to gaz za kilka stówek i masz auto 10letnie na wypasie , miejsca sporo i psuć sie to nie powinno
|
michur Użytkownik
|
# Wysłane: 11 Mar 2010 08:09
A nawet jak sie cos zepsuje. To kupujesz czesci w sklepie za grosze.
I robisz sam pod domem.
| SUPER DRZ S SUPER... jeszcze nigdy nie była tak SUPER jak teraz ! |
|
rych Użytkownik
 |
# Wysłane: 11 Mar 2010 08:28 · Edytowany przez: rych
poldek nie skreca, nie przyspiesza , nie hamuje , rdzewieje , wpierdala jak 3 litrowka majac 1.4 pod maska , niewygodny , glosny, wykonczenie wnetrza ala duzy fiat.
ale ma jeden plus , na skupie duzo placa bo jest ciezki
http://www.youtube.com/watch?v=vnDzRhIvL3Q
a tak skreca http://www.youtube.com/watch?v=920cKzxVWbA
KomaRR--> Simson S51--> 2x ETZ 251--> KLekoteR 650 - 88--> XR 600R - 94 --> VFR 800 fi -98 i ETZ 250 - 83
|
BLACK Moderator
 |
# Wysłane: 11 Mar 2010 08:52
kumpel jakiś czas temu kupił marzenie z dzieciństwa czyli poloneza caro za całe 600 zł, pojeździł dwa dni i..... czar prysł, tak jak rych pisze zero przyspieszenia, chore przepały i w ogóle jakoś tak..... pojechał na szrot po tygodniu i poszedł za 200 zł
Jeżeli czegoś nie da się zrobić, potrzebny jest ktoś, kto o tym nie wie
przyjdzie i to zrobi.
DR 650 SE już jej nie ma
ale jeszcze tu wrócimy z endurakiem!
|
rych Użytkownik
 |
# Wysłane: 11 Mar 2010 08:59 · Edytowany przez: rych
koles mial kiedys atu+ z 1.6 chyba ale wersja 110 koni , gosc ze wsi , wiec jezdzi wszystkim co ma kola i silnik odkad jest w stanie dosiegnac pedalow i przyznam sie ze niezle tym po winklach jechal - caly czas bokiem , waska droga , 120 - 130 na budziku , pod wiejskimi baletami spalil nim gume , ze ledwo opona sie trzymala
Jak chcesz cos z RWD, to wez Scierke z 2.0 16V - Bublewicz taka jezdzil
|
maniekp Użytkownik
|
# Wysłane: 11 Mar 2010 09:21 · Edytowany przez: maniekp
A ja polecam forda td, mk I - mondeo, w pyte miejsca, prawie za darmo, silnik nie do zajebania, jeździ na ropie, opale, bioesterach, oleju rzepakowym, gorzej na słonecznikowym, przepalonym oleju spożywczym np. z frytownicy.
Autko 90 kucyków, przy wadze ~1400. Jedyny mankament to tylnie nadkola.
Przy dobrej turbinie możliwość wyciagniecia 105 kucyków.
Spalanie 6,5 trasa przelot do 150km/h
Miasta, krótkie odcinki do 8L.
Pozdrawiam
http://priv.socjum.pl/
|
Szymon Moderator
 |
# Wysłane: 11 Mar 2010 09:34
Gość jezdził sierra a wy polecacie matiza... litosci tylko sie chłopak wku.wi jak w to wsiadzie. Ja bym szukał Laguny I 1.8 bo II juz drozsza ale 1.6 16V zapitala az miło i mało pali. Ja zszedłem do 5.9l /100km na trasie przy normalnej jezdzie bez smęcenia, wiec nawet gazu nie zakładam inna opcja Xantia tu juz diesle są. Komfort tych aut jest wysoki i obszernosc wnetrza wieksza niz w niemieckiej konkurencji a zawieszenie Laguny pancerne, po 80 tys nic w zawieszeniu nie robiłem a samochod uzywany w chwili kupna miał 110 tys km juz zrobione.
DR 800S BIG Powrót do przeszłości :)
BMW F650 GS DAKAR sprzedany :)
DR BIG 800S sprzedany ;(
WAWA
|
rych Użytkownik
 |
# Wysłane: 11 Mar 2010 11:00 · Edytowany przez: rych
ja mam xantie z 94 1,8 8V - wygodne , ale zarloczne i slabe - zawieszenie hydropneumatyczne to bajka - ale jak cos w nim zdechnie to ciezko dojsc co 
|
jakubdr750 Użytkownik
|
# Wysłane: 11 Mar 2010 11:05
chcesz chłopaka skrzywdzic proponujac mu poltka?
niech kupi cos typu seat ibiza 1.2, golf II, polo, opel Astra, corasa, wszystko za 2-5tys bezproblemowo
|
igri72 Użytkownik
|
# Wysłane: 11 Mar 2010 11:16
ale o to chodzi że on jest studentem i raczej ni szuka czegoś co daje adrenaline i wogule to ma buć pojazd za tanie pieniądze , żeby jeżdził było w nim troche miejsca i w razie posypania nie musiał wydawać grubych pieniędzy. Polonez może nie przyspiesza . Teraz z tych przetargów policyjnych idealne poldki sa po 800 złoty , sasiad se takeigo kupił to wyglądał ten samochód jak nówka, zainstalowac do tego tylko gaz i za grosze masz dobry samochód a jakby co na złomie za niego troche dostanie XD
|
Zwierzu Moderator
 |
# Wysłane: 11 Mar 2010 11:24
Cytat: igri72 ale o to chodzi że on jest studentem i raczej ni szuka czegoś co daje adrenaline i wogule to ma buć pojazd za tanie pieniądze , żeby jeżdził było w nim troche miejsca i w razie posypania nie musiał wydawać grubych pieniędzy. Polonez może nie przyspiesza . Teraz z tych przetargów policyjnych idealne poldki sa po 800 złoty , sasiad se takeigo kupił to wyglądał ten samochód jak nówka, zainstalowac do tego tylko gaz i za grosze masz dobry samochód a jakby co na złomie za niego troche dostanie XD
Sry ale nie wiem po co meczyc sie w tej skorupie jak za 3-5 tys w dobrym stanie kupi espero z gazem a roznica jest baaardzo duza.
Ale to moze wierdziec ktos kto jezdzil espero albo nubira.
WSK 67r M06 B1
Suzuki DR650>700 90r.
Mitsubishi Space Star 1.9DiD
Outlander Turbo 2.0 2008r-za duzo pali:) 255HP
|
Roverek Moderator
 |
# Wysłane: 11 Mar 2010 11:39
Do Poldasa mam spory sentyment, co tu dużo mówić.
Miałem przez kilka lat wersję Caro z silnikiem 1,4 16V Rover.
Po 410000 km poszedł na złom, ale nie pozwolę powiedzieć złego słowa.
Rzeczywistośc jest jednak inna - każdy posterunkowy wyciąga lizaka gdy widzi poldasa, bo wiele z nich już jest kiepskim stanie i jest się do czego przyczepić.
Dla spokojności lepiej inne autko kupić.
Pozdrawiam
Roverek
DR 650 RSE '91
|
rych Użytkownik
 |
# Wysłane: 11 Mar 2010 11:46
ja bym sie pokusil o pezota 306 z pierwszyl lat klepania , silnik 1.4 i 75 koni - zapierdala niesamowicie ( na 2 biegu w 309 mialem 90 km/h , 3 - 140 ) no i te smieszne spalanie 6 - 7 na 100 . Starego diesla na krotkie dystanse bym darowal sobie , za duze ryzyko ze siadzie.
|
dyzio_ Użytkownik
|
# Wysłane: 11 Mar 2010 13:13
to i ja się wypowiem, jakieś 4 lata temu miałem podobny problem, 4 tys w kieszeni i chęć posiadania samochodu, szukałem dość długo, ogladałem lanosy, Bmw, audi itp itd i niestety wszystko to było strasznie dojechane, co nie znaczy ze nie mozna znalezc w dobrym stanie. Jednak ja trafiłem na uno, które mnie nie przekonywało ale je kupiłem, wiadomo nie jest to demon prędkości i mogłoby być troche wygodniejsze ale zrobiłem nim około 70-80 tyś i mam go do dzisiaj, wiekszych awarii nie bylo, autko bardzo tanie w utrzymaniu (ubezpieczenie 130zl rocznie), jedynie wiosna, jesien robie konserwacje bo rdza lubi gdzies wyjsc doszedlem do wniosku ze w chwili kiedy jest sie studentem i nie ma sie za duzo pieniedzy, to lepiej juz jezdzic unem niz pksem, chociaz na wiosne prawdopodobnie w koncu uda mi sie dozbierac na cos mocniejszego, wiekszego i wygodniejszego
|
Zwierzu Moderator
 |
# Wysłane: 11 Mar 2010 13:52
popieram uno bardzo dobry wybór
WSK 67r M06 B1
Suzuki DR650>700 90r.
Mitsubishi Space Star 1.9DiD
Outlander Turbo 2.0 2008r-za duzo pali:) 255HP
|